Welkom in het Hefpark
 
Rotterdam-Feijenoord

Welkom in het Hefpark

Ga voor actuele berichten en activiteiten naar onze Facebookpaginafb.com/hefpark.rotterdam.


Het Hefpark is een initiatief van buurtbewoners. Een park voor én door bewoners. Waar eerst braakliggend terrein was, bloeien nu boterbloemen en groeien tomaten. Dat hebben we bereikt dankzij samenwerken. 


Ontmoeting 

Het Hefpark is een fijne ontmoetingsplek. Voor bewoners uit de buurt, maar ook voor ondernemers, wijkraadsleden en andere geïnteresseerden. Alle culturen, leeftijden en achtergronden komen hier samen. Iedereen is welkom. Samen drinken we koffie of thee, vergaderen we, gaan we aan de slag in de tuin of maken we een wandeling.


Kom je ook een keer langs? 

Groene zone

In het park krijgt de natuur volop de ruimte: er groeien wilde planten, vlinders, bijen zoemen rond en er zijn kippen en duiven. Een aantal buurtbewoners onderhoudt een volkstuintje. Voor bezoekers zijn er plekken om te picknicken en bankjes waarop je rustig een boek kunt gaan lezen.

Wat doe jij in het groen?

Beweging

Bewegen is gezond. Daarom hebben we een beachvolleybalveld en een BMX-crossbaan. Ook is er een wandelclub en organiseren we fitnesslessen in het park. 

Hoe goed is jouw conditie? 

Evenementen

Het park is ook een plek waar je inspiratie opdoet. Regelmatig vinden er dan ook leuke activiteiten plaats voor jong en oud. Van live muziek tot een plantaardige foodkitchen en van schilderworkshops tot yoga. Zowel in de zomer als tijdens de koudste dagen.
Over een tijdje kun je deze activiteiten ook op deze website vinden. Nu staan ze nog even op: https://vierdezomer.com/

Hoe vind jij inspiratie?Praktische informatie

Het Hefpark ligt aan de voet van de Hefbrug, op de plek waar drie wijken samenkomen: Noordereiland, Feijenoord en Kop van Zuid. 

Het park is vrij toegankelijk.

Zoek je een locatie voor een evenement? Wil je een volkstuintje? Of heb je een goed idee voor het Hefpark?

We horen het graag! 


Contactformulier

Voor vragen over de BMX-baan neem je contact op met Shurdon Faneyte, stichting Dansh zie https://dansh.nlConfigureer deze downloadwidget